top of page

PARTNER

Matbyrån Gotland är en näringslivsdriven kraft inom mat och livsmedel på ön. Tack vare en kärnfinansiering från näringslivet får vi styrkan att driva de frågor som ligger företagen närmast, som är relevanta och aktuella för näringen – idag och för framtiden. Våra partners brinner för Gotlands utveckling, precis som vi, och möjliggör Matbyrån Gotlands arbete och aktiviteter som i sin tur stärker mat och livsmedelsföretagen på ön. 

Vill du veta mer om partnerskapet och hur ditt företag kan bli en möjliggörare?

VÅRA GULDPARTNERS

Livsmedelsföretaget PROTOS har cirka 160 anställda och verksamheten bedrivs i Visby och i Solna. Företaget är känt bland annat för sitt regionala varumärke ”Smak av Gotland” och är störst i Sverige på KRAV-kött eller ekologiskt kött. PROTOS driver flera utvecklingsprojekt med syfte att minska klimatavtryck och öka kvaliteten i livsmedelsproduktionen. 

Destination Gotland AB är ett rederiföretag som bedriver färjetrafik mellan Gotland och fastlandet. Flottan består av tre snabbgående fartyg, varav två fartyg som drivs med flytande naturgas (LNG) och biogas (LBG). Destination Gotland har ca 400 årsanställda och huvudkontoret i Visby.

Coop Gotland är en ekonomisk förening som ägs av närmare 32 000 medlemmar. På Gotland finns det totalt nio butiker; ett Stora Coop och åtta Coop matbutiker. Coop har blivit framröstat som Sveriges mest hållbara varumärke och Stora Coop i Visby har de senaste åren fått flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete.

Fresh Runner Beans
bottom of page