top of page
En svinntrevlig kväll
En svinntrevlig kväll

ons 26 juni

|

Kruttornet, Containerparken

En svinntrevlig kväll

Kom på en SVINNTREVLIG kväll i Kruttornet, Containerparken i Visby. Matbyrån Gotland, Stora Coop Visby och Containerparken ordnar en späckad och viktig kväll med mat i fokus.

Registration is closed
See other events

Tid och plats

26 juni 2024 17:00 – 23:00

Kruttornet, Containerparken, 621 56 Visby, Sweden

Om eventet

Tillsammans med Kruttornet | Containerparken Visby och Stora COOP Visby bjuder vi in till En svinntrevlig kväll, onsdagen 26/6, och riktar strålkastarljuset på matsvinnet och från scen ställs frågan - hur vi får konsumenter att välja lokalproducerad mat i (pris)pressade tider?

Årets meny är skapad av Malin Mendel som med klimatsmarta och enkla recept lärt oss laga indisk mat i både tv och bokform. Att COOP Records står i dj-båset är kakan till kaffet. Almedalsveckans roligaste och viktigaste helkväll! Kvällens program 17.00 -19.00 | Svinnmiddag av Malin Mendel Kostnad: 225:- | Matbiljett bokas på filip@containerparken.se - Begränsat antal platser 19.45 | Samtal från scen: Hur får vi konsumenter att välja lokalproducerad mat i (pris)pressade tider? Moderator: Malin Mendel Hur kan vi arbeta för att få konsumenterna att välja och värdera den lokalproducerade maten, och hur får vi dem att inse värdet av en stark lokal livsmedelsproduktion? Det är frågor som är viktiga för oss här på Gotland, där en betydande del av landets mat produceras, men som också spelar roll i hela landet. I detta panelsamtal kommer vi att få lyssna till representanter från hela livsmedelskedjan, som diskuterar sina erfarenheter och vad de gjort för att få konsumenterna att flytta handen till den lokala maten.

Medverknade:

Liv Marend, Krögare, Matkafé Öster och restaurangen på Stora Karlsö Malin Mendel, Kokboksförfattare och Indienkorrespondent, SVT Ola Thomsson, Inköpschef, Protos Markus Wahlgren, Butikschef, Stora Coop Visby Hanna Winther, tillträdande verksamhetsledare Matbyrån Gotland och tidigare andelsjordbrukare 20.30 - 23.00 | DJ: COOP Records 20.30 -23.00 | Boksignering: Malin Mendel

Share this event

bottom of page