top of page
Att bedriva gårdsbutik
Att bedriva gårdsbutik

tis 13 juni

|

Gotlands Tofta

Att bedriva gårdsbutik

Hur kan vi arbeta med allt från vattenhushållning i odlingen till marknadsföring och lönsamhet i gårdsbutik? Den 13 juni bjuder projektet Ekologisk produktion in till en träff med två föreläsningar och studiebesök på Buters Eko i Eskelhem.

Registration is closed
See other events

Tid och plats

13 juni 2023 10:00 – 15:00

Gotlands Tofta, Buters Eko Eskelhem, Buters 422, 622 70 Gotlands Tofta, Sweden

Om eventet

Hur kan vi arbeta med allt från vattenhushållning i odlingen till marknadsföring och lönsamhet i gårdsbutik

Nu erbjuder projektet Ekologisk produktion en träff med två föreläsningar och studiebesök för dig som vill veta mer om hur du kan arbeta med allt från vattenhushållning i odlingen till marknadsföring och lönsamhet i din gårdsbutik.

Matbyrån Gotland kommer berätta om möjligheter och utmaningar kring att bedriva gårdsbutik. Vad behöver du tänka på om du är intresserad av att starta en gårdsbutik? Hur ska du tänka kring prissättning, utformning och marknadsföring?

Efter den inledande föreläsningen bjuder Gunnar på Buters Eko på en rundvandring. Gunnar driver en småskalig ekologisk grönsaksodling sedan han sadlade om från mjölk och spannmål 2015. På gården finns en liten växthustunnel, bevattningsdamm och rampspridare. Nytt för i år är droppbevattning till bladgrönt samt täckodling, inte minst för att minska behovet av ogräsrensning.

Buters Eko erbjuder ett brett sortiment från potatis och rotfrukter till kål och majs och pumpor & örter och sedan 2022 odlas det även blommor till pollinerare, självplock och blomhandel. Gårdsbutiken är öppen året runt, vi finns på Reko Visby och marknader runtom på Gotland.  Restauranggrossisterna hämtar varor varje vecka. Gunnar är självlärd, testar ständigt nya odlingssätt & utvecklar gården lite mer för varje odlingssäsong med erfarenhet av med- och motgångar.

Wijnand Koker från Agrodynamik AB kommer att berätta om vattenhushållning i trädgårdsodling, där just vatten blir en mer och mer begränsad resurs. Han går också in på för- och nackdelar samt utmaningar med mångfald i yrkesmässig trädgårdsodling.

Anmäl dig senast 8 juni till Länsstyrelsen Gotland via länk 

Share this event

bottom of page