

Matbyrån samlar & stärker
Matbyrån jobbar för att samla, stärka och utveckla företag inom mat och livsmedel på Gotland. Vi skapar mötesplatser, ger dig koll på vad som händer inom mat och dryck på ön och är ditt bollplank för nya idéer eller frustrationer.
Vi tror på möten och samarbeten. Att när vi jobbar tillsammans, då blir det bättre! Matbyrån har som mål att sätta Gotland på matkartan - som en hållbar producent av förstklassiga matråvaror, unika matupplevelser och fantastiska livsmedelsprodukter.

På gång
- tis 13 juniGotlands Tofta13 juni 10:00 – 15:00Gotlands Tofta, Buters Eko Eskelhem, Buters 422, 622 70 Gotlands Tofta, SwedenHur kan vi arbeta med allt från vattenhushållning i odlingen till marknadsföring och lönsamhet i gårdsbutik? Den 13 juni bjuder projektet Ekologisk produktion in till en träff med två föreläsningar och studiebesök på Buters Eko i Eskelhem.

Gotland Mat
Den gotländska naturen ger unika förutsättningar för att producera mat och livsmedel. Våra många soltimmar skapar rikare smaker och goda förutsättningar för soltörstande grödor. Djuren som betar våra ängen och alvarsmarker blir naturligt uppfödda på backtimjan och mineraler. Havet som omger oss värmer upp vår ö och bidrar till att vi har ett varmare odlingsklimat. Den kalkrika naturen gör både att vår jord håller värmen längre och att en del av det vi skördar har längre hållbarhet.
För oss som arbetar med mat och livsmedel är människorna omkring oss kanske ändå det viktigaste. Gotland präglas av närhet och kreativitet. Här finns såväl storskalighet som mindre entreprenörer med hantverket i fokus. Att leva och verka på en ö har format oss att samverka och tänka hållbart. Det vi har gemensam är ett genuint intresse för kvalitet och hållbarhet. Tillsammans vill vi ta hand om vår ö och se till att den mår bra i många generationer framåt.
Se till att inte missa något
Matbyrån Gotland bjuder in till aktiviteter, tipsar om bra saker att ha koll på inom mat och dryck - på och utanför ön. Helt enkelt sådant som kan vara kul och bra för dig som företagare inom mat- och livsmedel att veta om.
